Partidebatt

Partidebatt

Energi og fornybarhet

Gjør deg klar for en elektrifiserende debatt om Norges energifremtid! Når politiske tungvektere møtes, vet du at gnistene vil fyke. Omgitt av et politisk landskap preget av både oljerikdom, klimamål og fornybar energipotensial, hvor står Norges ledende politikere i spørsmålet om bærekraft og energi? Bli med oss for en intens utveksling av visjoner og utfordringer, brilliant styrt av NRKs egen Lilla Sølhusvik. Dette er en debatt du ikke vil gå glipp av!

Torbjørn Vereide

Arbeiderpartiet

Torbjørn Vereide, 32 år gammel og bosatt i Førde, og sitter på stortinget for Arbeiderpartiet  fra Sogn og Fjordane. Han har en sterk tilknytning til fagbevegelsen og har tidligere jobbet både innenfor forlagsbransjen og på kjøkken. De siste årene har han engasjert seg i LO for å gi ungdom en positiv arbeidslivsopplevelse gjennom organisering. Vereide er et stolt medlem av Handel og Kontor og har vært aktiv i fagpolitisk arbeid.


Thor Haakon Bakke

Miljøpartiet De Grønne

Thor Haakon Bakke er politiker og har blant annet vært byråd med ansvar for byutvikling, klima, samferdsel og miljø. Thor Haakon har mastergrad i organisasjon og ledelse fra London School of Economics i England, og har tidligere jobbet med kreftomsorg. 

Terje Søviknes 

Fremskrittspartiet

Terje Søviknes er FrPs 2. nestleder og tidligere statsråd. Han har vært eldre- og folkehelseminister fra 2019 til 2020 og olje- og energiminister fra 2016 til 2018. Søviknes har i tillegg vært ordfører i Os Kommune fra 1999 til 2016 og fra 2018 til 2019. Han er utdannet akvaingeniør og økonom.


Marthe Hammer

Sosialistisk Venstreparti

Marthe Hammer er gruppeleiar for SV i Vestland fylkesting, kor ho har vore nestleiar for utval for samferdsle og mobilitet i to periodar. Marthe har tidlegare sete i både landstyret og sentralstyret for SV, og også vore kvinnepolitisk leiar for SV. Marthe er samfunnsøkonom og mamma til fire barn, ein ivrig kvardagssyklist og oppteken av natur og klima.

Sofie Marhaug

Rødt

Sofie Marhaug (f. 1990), ble i stortingsvalget 2021 Rødts første representant valgt inn fra Hordaland. Hun er andre nestleder i energi- og miljøkomiteen på Stortinget. Marhaug har bakgrunn fra UiB, og bor til vanlig i Bergen. Hun har sittet ti år i bystyret i Bergen.

Morten Helland

Kristelig Folkeparti

Morten Helland er fylkesleder for Vestland KrF siden 2020. Han er bosatt på Bømlo, og har der vært aktiv i lokalpolitikken siden 2015, som varaordfører, gruppeleder og nå (gjenstår å se etter valget). Helland er opptatt av politikk for de som trenger det mest, og har vært opptatt av energipolitikk lenge før han ble aktiv i politikken. Han har vært med i arbeid i KrF mot en resolusjon om å fornye energi- og klimapolitikken til partiet, sammen med KrFu på mange områder.

Hans Inge Myrvoll

Senterpartiet

Hans Inge Myrvold er innvalt frå Hordaland valkrins, og har vore Stortingsrepresentant sidan 2021 der han nyleg blei valt som medlem av Energi- og miljøkomiteen. Han var før dette ordførar i Kvinnherad kommune.

Høyre

Ove Trellevik (H) er Medlem Energi og miljøkomiteen og er inne i 3.periode på Stortinget fra Hordaland. Han er leder for Hordalandsbenken og tidligere ordfører i Sund kommune (Nå en del av Øygarden kommune). Ove har tidligere også arbeidet noen år i den gang BK AS (nå Eviny).


Ove Trellevik

MDG

Natalia Golis er avtroppende fylkesvaraordfører for MDG. Hun  har vært en av de fremste forkjemperne for at Vestlandsregionen har gått i front på Nullutslippsmålet 2030, og regional industriomstilling. hun har ledet arbeidet med klimaplanen og Grøn Region Vestland 

Hun har bodd mange år i Hardanger som næringsutvikler og har erfaring fra Midtøsten.  

Hun er i dag Generalsekretær i organisasjonen Fritt Ukraina.




Natalia Golis

Lilla Sølhusvik

NRK

Lilla Sølhusvik er journalist og forfatter. Hun har de siste årene vært programleder i NRKs Politisk kvarter, og har tidligere hatt lederjobber i NRK Brennpunkt og i NRK Dagsnytt. Hun har også skrevet bøker om koronapandemien, om kvinnelige næringslivsledere og om tidligere SV-leder Kristin Halvorsen.

Foto: Hanna Wilhelms


Det Akademiske Kvarter


Vel møtt :)