Klar for debatt på fredagen?

innledere_fredag

Oddny Miljeteig, Erlend Horn, Erik Skutle og Christian Tybring-Gjedde er blant politikerne som deltar i debatten som avslutter konferansen.

På Sampolkonferansens andre dag løfter vi blikket og ser på aktuelle caser og konsekvenser av populismen. Bør vestens demokratier tilpasse seg populismen? Hva skiller Trumps populisme fra Putins? Og hvordan blir internasjonale organisasjoner som NATO påvirket av populisme både i øst og vest? Til slutt stiller vi spørsmålet som bærer konferansens navn til de politiske aktørene: Er populisme et demokratisk gode eller onde?

Ikke kjøpt billett ennå? Gjør noe med det her!

– Demokratiene må endres
Dag to av Sampolkonferansen åpnes av Claudia Chwalisz som skal diskutere boken sin «The Populist Signal: Why Politics and Democracy Need to Change». Chwalisz er konsulent for tanketanken Populus og er Fellow ved University of Sheffield.

Med tankene til Chwalisz i bakhodet går vi videre til Donald Trumps Amerika. Hilmar MjeldeJens Kjeldsen og Michael Alvarez skal i samtale med konferansier Aslak Borgersrud. Mjelde skal gi oss en kort innledning først, deretter glir vi over i en samtale med de tre herrene.

På vei mot frysepunktet?
Fra Trump i vest går vi videre til Putin i øst. Først skal Julie Wilhelmsen og Terje Knutsen diskutere Putin etter 17 år ved makten under ledelse av Frøy Gudbrandsen. Deretter diskuterer vi forholdet mellom NATO og Russland med nevnte Wilhelmsen, Ståle Ulriksen fra Sjøkrigsskolen og tidligere ambassadør og politiker Mette Kongshem. Samtalen styres av Kim Arne Hammerstad.

Avslutter med politikerdebatt
Etter to dager med konferanse står vi igjen med spørsmålet som bærer konferansens navn: Er populsme et demokratisk gode eller onde? Dette har vi fått et svært kompetent panel til å diskutere. Stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet Christian Tybring-Gjedde, bryåd for Venstre, Erlend Horn, tidligere stortingsrepresentant for Høyre Erik Skutle, bystyrerepresentantene Ove Sverre Bjørdal (Senterpartiet), Oddny Miljeteig (SV), Sofie Marhaug (Rødt) og Ronja Breisnes (Arbeiderpartiet).

Se hele programmet her!