Dette kan du glede deg til på torsdagen

fb_torsdag

Sampolkonferansen 2017 er nå bare dager unna, og programmet er helt klart. Derfor er det naturlig å spørre seg hva som er i vente på konferansens første dag. Vi kan i det minste love at høydepunktene står i kø!

Billettene forsvinner i en rasende fart. Skaff deg billett før det blir utsolgt her!

Hva er egentlig populisme?
Som ellers i akademia må man alltid starte med en begrepsavklaring. Det hjelper konferansier Aslak Borgersrud oss med i en samtale med professor Elisabeth Ivarsflaten.

Deretter tar vi diskusjonen litt bredere og ser på hvordan populismen påvirker de gamle demokratiene i Europa. Ivarsflaten blir med også her og akkompagneres av historiker og Civita-rådgiver Bård Larsen og Claudia Chwalisz fra tenketanken Populus. Samtalen blir ledet av politisk redaktør i Bergens Tidende, Frøy Gudbrandsen.

Lahlum loser oss gjennom stortingsvalget
Før lunsj kommer det som for mange er et høydepunkt på konferansen, nemlig Hans Olav Lahlum. Han skal holde et foredrag om stortingsvalget i et historisk perspektiv, selvsagt med populistiske øyne. Deretter tar vi lunsj med god samvittighet, levert av brødmagikerne i Godt Brød.

Etter lunsj tar vi diskusjonen om flyktningkrisen. Brukes flyktninger som et retorisk våpen? Jens Kjeldsen, professor i retorikk og visuell kommunikasjon diskuterer dette med nevnte Lahlum og Bård Larsen fra retorikk-samtalen.

Fake news og Pippa Norris
Dagen avsluttes med driverne og konsekvensene av populisme. Først med en samtale om fake news og kommentarfeltene med ansvarlig redaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum og forfatter og journalist Øyvind Strømmen.

Som en gigantisk prikk over i-en avslutter ingen ringere enn Harvard-professor og Sampol-guru Pippa Norris dag 1 av konferansen med foredraget «The rise of populism and the threat to liberal democracy».

Se detaljert program for hele konferansen her!